Linkbuilding is cruciaal voor de #1 positie in Google

Linkbuilding is een enorm belangrijk onderdeel binnen de zoekmachine optimalisatie. Wanneer de website op het gebied van techniek en content geoptimaliseerd is, wordt je website gerangschikt in Google. Eenmaal deze positie verkregen dien je de autoriteit op te bouwen van je website om hoger te gaan scoren. Deze autoriteit opbouwen doe je doormiddel van linkbuilding. Hoe meer kwalitatieve inkomende links naar je website gaan, hoe waardevoller Google je website vindt. Google ziet deze inkomende links als ‘stemmen’ en hoe meer stemmen je hebt, hoe beter het is.

Onze linkbuilding specialisten bij Digital Desert zijn dagelijks bezig met het aanmaken van inkomende links op een consistente basis en volgens een doordachte en data-driven linkbuilding strategie. Vooral dit laatste is een belangrijke stap om je concurrenten te verslaan. Tegenwoordig gaat linkbuilding namelijk iets verder dan alleen het aanmaken van links.

website portret niels
Niels Emmen – SEO/Lead Specialist

Gratis een maatwerk SEO Stappenplan ontvangen?

Werkwijze linkbuilding

Lees hieronder de stappen die je doorloopt bij een linkbuilding traject

Concurrentie analyse

Concurrentie analyse

Een diepgaande concurrentie analyse is cruciaal. Welke concurrenten ranken er nu voor de gekozen zoektermen en waarom? Het complete linkprofiel van de concurrent wordt in kaart gebracht per zoekwoord. Op basis daarvan kunnen we een data-driven linkbuilding strategie bepalen. Het eindresultaat van deze eerste stap is een profielschets waaraan het linkprofiel moet voldoen.

Relevante websites zoeken

Relevante websites zoeken

De volgende stap is het exporteren van alle relevante websites in Google. Een relevante website is de 'eerste filter' die we gebruiken bij het zoeken naar linkkansen. Als deze websites zijn achterhaald, gaan we met verschillende link analyse tools zoals Ahrefs, Majestic en MOZ kijken naar de kwaliteit van de websites. Het eindresultaat van deze stap is een complete lijst met relevante websites die voldoen aan onze kwaliteitseis.

Websites aanschrijven

Websites aanschrijven

We gaan in deze stap op consistente basis websites aanschrijven met het uiteindelijk doel om een link te bemachtigen. Hiervoor gebruiken we een combinatie van op-maat gemaakte e-mails en e-mail templates. We willen juist bij de zeer kwalitatieve websites meer aandacht steken in het aanschrijfproces, omdat dit de eerste contactmomenten zijn.

Realiseren link

Realiseren link

Het einddoel bij linkbuilding; het realiseren van een link. Zodra we akkoord krijgen voor het plaatsen van een link, gaan we ervoor zorgen dat deze zo snel mogelijk wordt geplaatst. Soms wordt de link geplaatst in een artikel dat wij zelf nog aan dienen te leveren. De uiteindelijke anchor tekst die geplaatst wordt is gebaseerd op de analyse uit stap 1.

Benieuwd naar het gratis SEO Stappenplan?

Testimonials

Een aantal klanten van Digital Desert aan het woord

Niels zorgt ervoor dat onze SEO perfect geoptimaliseerd is. Naast dat Niels een echte vakidioot is, is hij sociaal ook nog erg prettig in de omgang en oplossingsgericht. En het belangrijkste, de meetbare resultaten zijn erg goed!
Coen Vleugels
Art Director Vormgenoten
Eindelijk een bedrijf dat ook echt nakomt wat er word beloofd namelijk hoog scoren in Google. Erg blij met de werkzaamheden die Niels voor mijn bedrijf heeft verricht! Vakman pur sang.
Jim van de Mortel
Eigenaar VDM Schilders
Fijne club. Intensief samengewerkt met Niels, die technisch zeer goed onderlegd is en overal een oplossing voor heeft. De resultaten spreken voor zich... Aanrader voor SEO en linkbuilding.
Eva Brands
Eigenaar Studio Brands

Case Studies

Daad bij het woord!

Schildereindhoven.nl – #1 Rankings deel 2

Laatste update 16-06-2020 (Nog steeds goede rankings) Resultaat Nadat we schildereindhoven.nl voor de term 'schilder Eindhoven', 'schildersbedrijf Eindhoven' en 'latex spuiten Eindhoven' op #1 hebben gekregen (lees deze case study), kwam ook de vraag om voor de term 'schilder Veldhoven' naar de #1 positie te gaan. Iets complexer, omdat we…

Read more

Van 0 naar 3000 organische bezoekers per maand

Laatste update 30-1-2020 Resultaat Begin 2019 werd er contact opgenomen met Digital Desert door de eigenaar van Bestrijdingsservice. Een website die landelijke dekking heeft in de ongediertebestrijding branche. Flink veel pagina's dus, die allemaal goed gescoord moeten worden. We zijn inmiddels 6 maanden bezig met het traject en wie zien…

Read more

LoodgieterAlmere036 – Organische Groei 120%+

Laatste update 30-1-2020ResultaatBegin 2018 werd er contact opgenomen met Digital Desert door de eigenaar van LoodgieterAlmere036.nl. Al snel werd duidelijk dat dit toch een concurrerende branche is waar veel SEO specialisten actief zijn.DoelstellingenStabiele topposities voor de belangrijkste zoektermen.White hat SEO doorvoeren; duurt langer voordat de resultaten zichtbaar zijn maar is…

Read more